بهترین غذاهای ترکیه

تاریخ انتشار: 1398/08/20 - 18:18 | مشاهده: 42 بار
به اشتراک گذاری
Photo

غذاهای ترکیه

از لذت بخش ترین بخش های هر سفری، بدون شک چشیدن غذاهای محلی و سنتی مقصد موردنظر است! در سفر به ترکیه هیچ نگرانی ای از بابت خورد و خوراک نخواهید داشت. این کشور زیبا و تاریخی با انواع غذاهای لذیذ و خوشمزه میزبان شکم گردان علاقمند به گوشت می باشد. بدون هیچ گونه اغراقی آوازه ی غذاهای ترکیه و کباب ترکی در همه جای دنیا پیچیده است. اما غذاهای ترکی تنها به کباب های معروف آن ختم نمی شود! با ما همراه رمی باشید تا شکم گردی جذابی در میان غذاهای ترکیه داشته باشید.

 

1. مانتی | Mantı

از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه مانتی است که در شهرهای مدیترانه ای نیز یافت می شود. مانتی در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارد و بسیار خوشمزه و پرطرفدار است. مانتی مکعب‌های بسیار کوچک خمیری هستند که با گوشت چرخ‌کرده پر می‌شوند. بعد از جوشاندن در آب، همراه ماست و سسی متشکل از روغن، پاپریکا، سیر و نعناع، سرو می‌شود. مانتی ترکیه شباهت های زیادی با راویولی ایتالیایی دارد اما تفاوتشان در استفاده از ماست است.مانتی در ترکیه اغلب با گوشت تهیه می شود اما مانتی با بادمجان و انواع دیگر گوشت مثل مرغ هم در برخی رستوران ها سرو می شود. این غذا از لذیذترین و پرطرفدارترین غذاهای ترکی می باشد که در سفر به این کشور زیبا نباید از آن غافل بمانید!

مانتی

 

2. لاهماجون | Lahmacun

لاهماجون را به دلیل ظاهرش گاهی پیتزای ترکی هم می گویند اما شباهت چندانی با پیتزای کلاسیک ایتالیایی ندارد.لاهماجون از لذیذترین غذاهای ترکیه است که انواع مختلفی دارد و به صورت های متفاوتی بر روی خمیر یوفکا سرو می شود. مواد روی این خمیر اغلب گوشت چرخکرده، پیاز و گوجه خورد شده، انواع سبزیجات، جعفری و غیره به همراه ادویه هایی همچون آویشن، فلفل سیاه و پاپریکا، دارچین و زردچوبه می باشد که پس از ریختن بر روی خمیر، داخل فر قرار گرفته و سرو می شود. این غذا را می توان هم مانند پیتزا به صورت قطعه قطعه نوش جان کنید و هم می توانید آغشته به لیو کرده و سپس رول کنید و از غذای خود لذت ببرید! این غذا را می‌توانید با قیمت کم در اکثر رستوران‌های شهر پیدا کنید. در حین گشت‌وگذار در شهر، لاهماجون گزینه‌ی خوبی برای ناهار یا میان‌وعده است.

لاهماجون

 

3.  پیده | Pide

پیده شباهت های بسیار زیادی با لاهماجون دارد و شاید تفاوت اصلی آن ها در ظاهرشان باشد. بنابراین در ترکیه وقتی سفارش پیتزای ترکی می دهید باید مشخص کنید که منظورتان لاهماجون است یا پیده، چون هردو با نام پیتزای ترکی شناخته می شوند.خمیر پیده به شکل قایقی بوده که با مواد گوشتی مثل گوشت گاو و گوسفند، پیاز، فلفل دلمه، گوجه فرنگی، اسفناج، تخم مرغ، سوسیس و یا سبزیجات و پنیر پر شده است. پیده را در رستوران روی ظروف چوبی مخصوصی سرو می کنند که باعث جذابیت بیشتر آن می شود.

پیده

 

4. کباب ترکی دونر | Doner kebab

دونر کباب یا کباب ترکی از لذیذترین غذاهای گوشتی می باشد که می توان آن را از اصلی ترین غذاهای ترکیه نیز دانست. بی شک تا به حال در ایران هم کباب ترکی نوش جان کرده اید اما کافیست تا در سفر به این کشور زیبا دونر کباب اصیل ترکی بخورید! مطمئن باشید مزه ی آن زیر زبانتان خواهد ماند. برای درست کردن کباب ترکی لایه های گوشت را به صورت ورقه ورقه داخل سیخی چرخان قرار می دهند که پس از پختن گوشت، تکه هایی از آن را به همراه پیاز و جعفری و فلفل سرو می کنند.

 دونر کباب

 

5. دلمه | Dolma

ترکیه به دلیل مجاورت با کشور ما شباهت های فرهنگی زیادی با ما دارد. یکی از این شباهت ها در آشپزی و غذاهای ترکیه دیده می شود. یکی از خوشمزه ترین غذاهای ترکیه که طرفداران زیاد هم دارد دلمه است. این غذا پای ثابت میهمانی های ترکی است و از خوشزه ترین غذاهای ترکیه. این غذای پرطرفدار در ترکیه برخلاف ایران، به صورت استوانه ای و باریک درست شده و با ادویه های خاص ترکی سرو می شود.دلمه در ترکیه معمولا به صورت دلمه فلفل و دلمه برگ مو تهیه می شود و ترکیبات داخل آن هم می تواند بسیار متغیر باشد.برای تهیه مواد داخل دلمه از برنج، گوشت، سبزیجات و گاهی میوه خشک شده استفاده می شود. البته در استانبول و شهرهای ساحلی دلمه را به صورت دلمه صدف هم تهیه می کنند که یک غذای دریایی خوش طعم است.

دلمه

 

6. منمن | Menemen

منمن نام یک املت ترکیه ای خوشمزه است که معمولا به عنوان صبحانه سرو می شود. برای تهیه منمن پیاز، گوجه، فلفل قرمز، فلفل سبز و سبزیجات معطر را در روغن سرخ می کنند و بعد تخم مرغ ها را به آن اضافه می کنند. البته گاهی پنیر و سوسیس هم به آن اضافه می کنند و هرکس می تواند بنا به ذائقه اش چیزی کم یا زیاد کند. در سفر به ترکیه منمن می تواند انتخابی خوشمزه و لذیذ برای صبحانه باشد، پس از آن غافل نشوید.

منمن

 

7. کومپیر | Kumpir

کومپیر یکی دیگر از غذاهای ترکیه است که با سیب زمینی تهیه می شود. این غذا البته بیشتر به عنوان میان وعده و غذای خیابانی سرو می شود.طعم و مزه ی کومپیر در منطقه اورتاکوی استانبول کاملا متمایز با سایر جاها می باشد. کومپیر در واقع سیب زمینی شکم پر است که داخلش را با مواد مختلف و متنوعی پر می کنند. سیب زمینی ها را می پزند بعد داخل آن را خالی می کنند و با کره کاملا ترکیب می کنند تا ترکیبی نرم و کره ای به دست بیاید. بعد این ترکیب را مجددا داخل سیب زمینی می ریزد و بعد با موادی مثل ذرت، نخود فرنگی، کاهو، خیارشور، زیتون سیاه و سبز، سوسیس و انواع سس روی کمپیر ریخته می شود. کمپیر فوق العاده لذیذ و خوشمزه است و در ترکیه بسیار محبوب است.

کومپیر

 

8. ایچلی کوفته 

کوفته ها از متداول ترین غذاهای ترکیه هستند که نمی توان از طعم و مزه ی آنها چشم پوشی کرد. ایچلی کوفته ی مغزداری است که با خوشمزگی و تردی تمام از بلغور درست شده و داخل آن با مواد گوشتی مانند گوشت چرخ کرده، پیاز و جعفری و سیر پر شده است. در سفر به ترکیه از ایچلی کوفته غافل نمانید که از لذیذترین غذاهای ترکی است.

ایچلی کوفته

 

9. صدف سیاه | Midye

صدف سیاه یا میدیه از لوکس ترین غذاهای ترکیه است که طرفداران پروپا قرص خود را دارد و به دلیل مجاورت ترکیه با دریای مدیترانه، با طعمی لذیذ و تازه در دسترس هستند. صدف سیاه به روش های گوناگونی در کشور ترکیه سرو می شود اما مطمئن باشید با هر روش پختی، این غذا از لذیذترین غذاهای ترکی می باشد! کافیست کفه بالایی صدف را جدا کرده و با ریختن کمی آبلمیوی تازه محتویات و گوشت صدف را نوش جان کنید.

صدف سیاه

 

10. ایمام بایلدی | İmam bayıldı

یکی از معروف ترین غذاهای ترکیه ایمام بایلدی است که با بادمجان تهیه می شود. ایمام بایلدی در واقع بادمجان شکم پر است: داخل بادمجان ها را با پیاز، سیر، گوجه، جعفری، فلفل پر می کنند و بادمجان ها را داخل روغن زیتون می پزند. البته ایمام بایلدی می تواند تنوع زیادی داشته باشد و از گوشت چرخکرده هم استفاده بشود. زیتون در آشپزی ترکی نقش مهمی دارد و یکی از بارزترین غذاهایی که با روغن زیتون تهیه می شود همین ایمام بایلدی است. این غذا در اصل به دوران امپراتوری عثمانی برمی گردد و امروزه نیز در اکثر مناطقی که تحت تسلط عثمانی ها بودند این غذا مصرف می شود.

ایمام بایلدی

 

 


نظرات کاربران: